sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Suoraan puusta

Omenoita suoraan puusta, marjoja ja sieniä suoraan metsästä. Juu, tuttu juttu. Ne on niin nähty. Mutta sairaaaaan siistiä on syödä suoraan puusta viinirypäleitä ja viikunoita suoraan puusta.

Tallilla kasvaa viiniköynnös aurinkosuojana seinustalle, missä laitamme hevoset valmiiksi. Ne onkin jo hetken punertaneet ihanasti. Muutamia viikkoja sitten poimimme ensimmäiset viinirypäleet.

Ihana Godella toimi tikkaana viinirypäleiden poimimisessa.


Ja nyt on viikuna-aika parhaillaan. En ole ollut viikunoiden mikään suuri fani. Paitsi lämmitettynä esim. jälkkärissä. Mutta suoraan puusta. Maistuu muuten ihan sairaan hyvälle. Tallin pihalla kasvaa useampikin puuha ja tallin omalla väellä kyseiset hedelmät tulee jo korvista. Mikäpä siis maistuisi paremmalla ratsastustunnin jälkeen kuin tuore viikuna suoraan puusta. NAM!


Onneksi osa on vielä raakoja, saa siis nautiskella muutaman viikon vielä.

Muutama herkku pääsi kypäräkuljetuksella kotiin.

Täällä tosiaan tulee syötyä paljon enemmän hedelmiä ja vihanneksia kuin Suomessa. Ovat vaan niin pirun hyviä!

1 kommentti:

  1. ...ja edullisia! Meidän lähellä oli Kanarialla sellainen "maalaismyymälä", missä oli vihanneksia, hedelmiä, juustoja, leivonnaisia, kananmunia ja usein meille lähti kotiin kaksi isoa muovikassia tavaraa noin kymmenellä eurolla.

    Ihana tuo heppa! Esittele jossain postauksessa lisää tallia, jossa käyt, jos mahdollista. Olisi kiva lueskella heppajuttuja.

    VastaaPoista