sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Arki on alkanut

No ensimmäisistä työpäivistä on aikaa, mutta kuten saattaa arvata, on elo täällä muuttunut. Enää ei nousta yhdeksältä sängystä ja syödä aamiaista yhteentoista, jolloin on ollut aika lähteä aamulenkille.

Nyt herätys on seisemältä. Puoli tuntia on koiranpentuaikaa, joten puoli tuntia onneksi tulee jossain vaiheessa lyhentymään. Ehkä.

Aikataulu on työpaikallani hyvinkin erilainen kuin Suomessa. Toki jokaisessa työpaikassa on eri käytännöt, mutta meillä mennään näin. Syynä se, että meillä on iso toimisto Kanadassa, joten aikaeroa on hyvä tasoittaa hieman. Menen siis töihin niin, että olen siellä 9:30. Töitä tehdään lounaaseen asti ja lounas on siinä kahden kolmen aikaan, kuten täällä on tapana. Uskomatonta, mutta sinne jaksaa hyvin. Jos nälkä meinaa yllättää, on hedelmäaika. Tai kahviaika. Töissä ollaan klo 18:30 asti.

Lounas on tunnin mittainen ei onneksi kahden tai kolmen espanjalaiseen tapaan. Tunti on kuitenkin paljon, mutta toisaalta siinä ehtii hoitamaan vaikkapa pankki-asioita, koska muuten siihen ei olisi aikaa. Eli puoli tuntia pidempi lounas kuin Suomessa.

Ja työaika on puoli tuntia pidempi. Olen juuri lukenut, että Suomessa kamppaillaan pidennystä vastaan. Plää, puoli tuntia missään tunnu :-) Varsinkin kun on kiva työpaikka. Kidutuspaikassa tietenkin fiilis olisi toinen.

Matkoihin menee puolituntia suuntaansa, hieman alle. Kotona olen seitsemältä eli eipä siihen iltaa pahemmin jää, kun eläintarhasta täytyy pitää huolta. Mutta arki on arki.

Mutta ensimmäinen päivä töissä jäi mieleen. Ihmiset ottivat kaikki erinomaisesti vastaan, tietokone oli valmiina "ajateltiin, että kun tulet mainostoimistosta, haluat macin" (pisteet heti kotiin) ja tietokoneeseen oli asennettu kaikki valmiiksi. On nimittäin erilaisia kokemuksiakin karttunut matkaan.

Ilmapiiri on loistava! Ehkä sen vuoksi, että omistajat tekevät hommia samassa toimistossa. Ilmapiiri on positiivinen vaikka on paljon hommia. Naurua on paljon. Ja palmut näkyvät ikkunasta.

Ja mikä on parasta. Pöytäkone. Ei syytä viedä töitä kotiin. Pöytäpuhelin. Kyllä. Ei kännyköitä. LOISTAVAA! Kukaan ei soita illalla.

2 kommenttia:

 1. Vautsi! Työniloa sinne palmujen katveeseen!
  Suomessa odotellaan kalseaa juhannusta ja kesä on vain muistoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä kalsea viikonloppu Atlanttituulineen takana. Huomisesta eteenpäin luvataan taas lähes +30 astetta. Alkaa taas tareta! Oikein hyvää juhannusta!

   Poista