lauantai 23. toukokuuta 2015

Chanpagne Rose

Torstaina koitti vihdoin suuri päivä. Vilja sai kauan odotetun pikkusiskon. Vaihteeksi elämässäni asia, jossa kohtalolla oli sormi pelissä. Kohtalosta kirjoittelin jo täällä.

Silloin jo selvisi, että keväällä on odotettavissa pentuja. Alustavasti jo silloin puhuttiin minulle tulevasta pennusta. Tosin pentue, josta silloin puhuttiin oli eri. Kuitenkin lopulta kävi niin, että kyseiseen pentueeseen syntyi vain yksi pentu. Toinen pentue, joka syntyi kolme päivää myöhemmin, olikin sitten 11 pentua, joista kuusi narttua. Lopulta valinta tehtiin siis seitsemän pennun väliltä.

Pohdin kyllä urostakin. Tosin täällä Espanjassa narttu on ehkä helpompi. Koirat ovat paljon irrallaan ja narttu aina provosoi vähemmän. Juoksuajat ovat toki pirullisia juuri vapaana olevien koirien vuoksi. Eli kun juoksut koittaa, lenkkejä ei pahemmin tehdä ja hepparaippa kädessä on parempi käydä ulkona.

No mutta neljä viikkoisena kävin katsomassa pentuja ensimmäisen kerran. Silloin napsin nuo aiemman postauksen kuvat. Pennuista ei vielä neljä viikkoisena näe, miten ne kropaltaan kehittyvät. Päätimme tehdä valinnat, kun pennut ovat kuusi viikkoisia. Itseasiassa kasvattajan matkan takia, teimme lopulta valinnat seitsemän viikkoisina.

Itse valinta oli vaikea. Kasvattaja oli ennakkoon valinnut kolme parasta. Minulla oli ensimmäinen sija valita pentu, koska tarkoitus on vielä koiraa näyttelyihin. Valitut kolme oli tosi hienoja kaikki. Todella vaikea päättää. Isuin lattialle ja yksi pentu oli kiinnostunut vain kengästäni, toinen tuli suoraan nuolemaan naamaa ja kolmas touhusi sylissäni. Tässä vaiheessa tipautin kengänpurijan ja kaksi muuta pääsi finaaliin.

Toinen oli vaaleampi ja nallemaisempi isoine tassuinen ja toinen hieman tummempi ja pienempi söpöläinen. Lopulta päädyin vaaleampaan sen teddykarhuolemuksen, isojen tassujen ja naaman nuolemisen perusteella. Se oli Maissi <3

Maissi on Terra di Siena Champagne Rose. Isä Baron ja äiti Flavia. Laitan virallisen kuvan Maissista, kunhan sellainen saadaan napattua kiireisen elämän keskellä ;-)2 kommenttia:

  1. Rapsutukset sekä Viljalle että Maissille.
    ��������������������������������

    VastaaPoista