lauantai 29. elokuuta 2015

Osoitteenmuutos

Suomessa menet nettisivulle, täytät yhden lomakkeen ja hupsistakeikkaa, osoitteenmuutos menee lähes jokaiseen paikkaan, mihin nyt ikinä sitten osoite pitäisikään muuttaan. Muutamaan paikkaan joudut tekemään sen ihan itse ilmoittamalla.

Espanjassa mennään rekisteröitymään kaupungintalolle, jotta tulee kyseisen kaupungin asukkaaksi. Sitten pitää mennä poliisilaitokselle tekemään poliisille osoitteenmuutos. Residencinä (pysyvänä täällä asuvana) saa sakot, jos osoitteenmuutosta ei ole tehnyt. Mutta ei vielä riitä. Osoitteenmuutos pitää tehdä myös verotoimistoon. Se onnistuu menemällä Provincin eli Malagan toimistoon ja täyttämällä kaavake. Kaavake jätetään verotoimistoon kahdeksi viikoksi leimattavaksi ja mennään hakemaan paperi kahden viikon päästä. Ja vaikka veroja täällä olen maksanut vain tästä asumastani kunnasta, oli kuitenkin verotoimistolla syksyinen osoitteeni. Se oli kuitenkin päätynyt sinne jotain reitttiä automaattisesti. Ota siitä sitten selvää.

Ihan hirvittävän kätevää.

Oi onni nämä espanjalaiset leimaajat ja heidän lomakkeensa.

2 kommenttia:

  1. Espanjalainen byrokratia - se jokin, mitä EN kaipaa Espanjasta.... :P

    VastaaPoista
  2. Juu, ihan uskomatonta, miten näissä asioissa ollaan jäljessä. Muuten niin tasoissa ja jopa edelläkin. Mutta virastotoiminta on jotain 70-lukua leimoineen.

    VastaaPoista