sunnuntai 16. elokuuta 2015

Suomitunnelmia

Suomen reissu on tehty ja olen palannut kotiin. Keräsin Suomen reissulla fiiliksiä. Etukäteen en osannut ajatella, onko jotain kaivannut ja miten mikäkin asia vaikuttaa. En nyt kovin kauaa vielä ole ollut pois. Yhteenmenoon vain reilu puoli vuotta. Kuitenkin jotain asioita siellä huomasin. Esimerkiksi vihreyden. Mutta pläääääh, se nyt on itsestäänselvyys.

Ensinnäkin odotin jotain tunnetilaa, kun kone laskeutui Helsinkiin. Kun multa kysyttiin, miltä tuntui, vastaus oli, ja on: mitäänsanomaton. En ollut innoissani, mutta en myöskään ahdistunut. Ahditusta on nimittäin esiintynyt yleensä, kun kone on laskeutunut Helsinkiin. Eli ehkä on menty positiivisempaan päin.

Seuraava huomio oli, kun ajoimme kohti Lohjaa Kehä kolmosella. Tie oli pieni ja kapea. Muistin sen olevan paljon isompi.

Seuraavana huomioin ruokakauppojen ominaishajun. Varsinkin kylmähyllyllä. Suomessa kaikki kaupat tuoksuvat/haisevat samalle. Ja tutulle.

Kahvilassa maksetaan etukäteen. Kun lähdimme kahvilasta kahviteltuamme, otin muutaman hitaan askeleen, että miten se maksu.

Autojen vilkkuihin voi luottaa. Voi helposti astua jalkakäytävälle, jos auto vilkuttaa kääntyvänsä ennen suojatietä.

Maksupäätteet toimivat nopeasti. pin/sim-mikäliekoodin syötettyään, kuitti tulostuu heti. Täällä siis nähtävästi tulostuu hitaasti, kun Suomessa kerta nopeasti.

Suomi on ihan sairaan kallis maa! Siellä saa hienon hampurilaisen 23e, jauhelihapihvillä. Okei, ihan ok ravintolakin. Täällä maksaa nyhtöpossuhamppari (isompi, jopa vähän parempi) 7,90. Ja juomat päälle. Niistä hinnoista en edes mainitse.

Ulkona suhisee. Pieni tuulenpire laittaa puiden lehdet suhisemaan. Täällä enemmänkin kolisee. Palmunlehdet.

Autoon ja kotiin uskaltaa jättää tavaroita eikä niitä siltikään pöllitä. Ainakaan niin helposti kuin täällä. Äitini luona lähtiessä vaikkapa kauppaan, oli todella outoa jättää läppäri vaan sohvalle. Vähän ahdisti.

Ja kahdessa viikossa voi saada itselleen kerättyä helposti pari kiloa lisää ympärille. Onhan siellä nyt herkkuja :-)

Ja mikä siellä oli parasta. YSTÄVÄT <3


3 kommenttia:

 1. Ihana teksti ja ihania havaintoja. Ja kaikki niin totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit. Hyvät naurut saimme ruokakaupassa: Ehdotuksena oli, että lähdemme kiertämään ja haistelemaan muidenkin kauppojen hajuja :-D

   Poista
  2. Sinänsä jännää, että musta taas Suomessa ei haise oikein millekään, mutta Kanarialla tuoksuja tuntuu olevan joka paikassa. Lämmin tuuli illalla kaupungilla, ostoskeskusten tuoksut, kulmakahvilan tuttu haju... Ja hämäävintä on, että nämä hajut saattaa tulla nenääni yhtäkkiä Suomessa tilanteissa / paikoissa, jossa ei ole mitään vastaavaa hajua... Kai se on joku hajumuisti... http://paivansateenmenninkainen.blogspot.fi/2014/01/mika-taalla-haisee-que-es-lo-que-huele.html

   Poista