sunnuntai 23. elokuuta 2015

Pyromaani

Tulipaloja oli tässä puolen kilometrin säteellä seitsemän kappaletta viiden viikon säteellä. Palot jatkui aina, mihin edellinen päättyi. Maalaisjärkikin sanoi, etta joku hullu siellä touhuaa. Ja näin oli samaa mieltä poliisikin. Alueella oli siviilipoliisit vahtimassa ja saivat kuin saivatkin pyromaanin kiinni viimeisestä isosta palosta.


























Se olikin niin suuri, että muutama taloyhtiö joudutttiin evakuoimaan. Itsellä kävin ensimmäistä kertaa mielessä, että mitä pakkaisi mukaan, jos lähtö tulee. Tuuli kuitenkin painoi tulen toiseen suuntaan. Ensimmäistä kertaa näin lentokoneet sammuttamassa. Näyttivät pieniltä lego-koneilta, mutta tehokkaasti toimivat. Täällä osataan kyllä maastopalojen sammutus erinomaisesti. Savu haisi illalla vielä nukkumaanmenoaikanakin.


























Pari päivää palosta alkoi ilmestyä uutisia, että tekijänainen on napattu kiinni suurien tutkimusten jälkeen. Hyvä niin.

Mutta yönsä saa nukkua rauhassa. Tuolla lähivuorella, korkeimmalla kohdalla on pieni valkoinen tönö, joka on tehty palotähystystä varten. Eilen iltalenkillä näinkin sen, mistä olen kuullut. Andalucian provincin heput siellä päivystävät paloja. Ja me saamme nukkua yömme rauhassa.



1 kommentti:

  1. Täälläkin on metsäpalovaroitus päällä lähes koko maassa. Ja en ihmettele näiden aurinkoporotuspäivien jälkeen! Mutta mistä ihmiset saa päähänsä mennä sytyttelemään maastoa tahallaan? Onko se vain täysin selittämätön päähänpisto vai voiko joissain tapauksissa taustalla olla esim. vakuutuspetosyritys? Poltanpa maani / taloni niin saan vakuutuksesta hyvät rahat... Tätä olen aina ihmetellyt, kun Kanariallakin sammuteltiin kuumina kesinä maastopaloja...

    VastaaPoista