torstai 9. lokakuuta 2014

La Feria de la Virgen del Rosario

Täällä on menossa juhlaviikko. Juhlitaan Fuengirolan suojelijaa Lady Rosariota. Juhla on yksi Andalucian kolmeasta tärkeimmäistä juhlasta eli feriasta. Täällä on tapana viettää ferioita esimerkiksi pyhimysten vuoksi. Mutta tämä siis Fuengirolan suurin ja koko viikon on tapahtua tarjolla. Samalla on kouluista syyslomaa ja tiistaina oli pyhäpäivä.

Tiistaina kävin yhden pilateskaverin kanssa Feria-alueella tutustumassa tapahtumaan. Mun luota sinne kävelee 10 minuttia. Feria-alue on tori-alue, jossa osa alueesta on tyhjää ja osassa on Penat (mistä lie saisi espanjalaisen n-kirjaimen...lausutaan siis penjat), joissa tanssitaan, syödään ja juodaan. Kuvissa penat ovat taustalla näkyviä yksikerroksisia taloja.

Feria-alueen tyhjä pää oli saanut tivolin. Monta valtavaa laitetta ja kojut täynnä pehmoleluja ja tilpehööriä. Ihan hirvittävä älämölö, koska jokaisessa laitteessa oli oma DJ soittamassa musiikkia ja juontamassa. Keskustelua ei tuossa kohden voinut harrastaa.

Feria-alueelle sisään väenpaljouteen.

Värikkäät karusellit täynnä värikkäitä ihmisiä

Ihmiset, lähinnä naiset ovat pukeutuneet perinteisiin espanjalaismekkoihin. Aivan upeita! Pikkutytöistä tai oikeastaan pikkuvauvoista lähtien oli toista hienompia juhlamekkoja näkyvillä. Muutamalla pikkupojalla oli myös perinteinen asu, mutta ei miehillä. Paitsi hevosmiehillä.

Lelukojujen joukossa oli myös drinkkibaareja. Mistä sain bisseä eurolla ja drinkkejä kolmella. Suomessa ei tietenkään lasten tivolissa voisi olla drinkkejä. Ja varsinkaan halvalla. Ideana tuolla kansanjuhlassa on myös se, että kaikki voivat osallistua. Eli hinnat ovat ruoalla ja juomalla normaalit. Ei niin kuin Suomessa tilaisuuksissa, revitään tuplahinta kaikesta. Yhtään örveltäjää ei paikalla ollut. Siksi täällä varmaan voi drinkkibaareja pitää myös juhla-alueella.

Drinkkibaari tivolissa.Tämä feria on myös hevostapahtuma, jossa hevosen tärkeyttä tuodaan esiin. Alueelle pääsee ratsain tai kärryin luvan kanssa. Kahdeksalta pitää poistua. Ja ratsukkojen täytyy pukeutua perinteisesti. Mutta baariin siis ratsastetaan. Herrat istuivat bisset käsissä hepan selässä. Nuorin ratsastaja valkoisen andalucialaisen selässä oli noin viisi vuotias. Naiset ratsastivat naistensatulalla mekot päällä ja pikkutytöt isien tai setien satulan takana. Tuosta rennosta ratsastamisesta yritin itselleni imaista osasen.

Komiat herrat ja hepat drinkit käsissään.

Keskellä pikkuratsastaja ihan isolla hepalla.

Heppabaarissa on tungosta.

Hyvin mahtuu satulantaakse...

...kaksi pikkytyttöä mekoissaan.


Tai sitten voi vaan hengailla.Penoista sai ruokaa ja otettiin paellat leivällä ja melonijälkkärillä + oluella. Espanjanselitys alkaa mennä läpi ja ihmiset ymmärtää, mitä sitä yrittää tilata.

Tanssit käynnissä penan sisällä.

Baaritiskillä.


Seitsemän ja puolen euron illallinen oli siinä. Istuttiin ulkona ja katsottiin menoa. Illalla vielä valot sytyttiin alueelle.

Feria-illallinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti