keskiviikko 25. helmikuuta 2015

El viento

Eli tuuli. Costa del Sol on kuuleman mukaan ollut aiemmin Costa del Viento. Turistien vuoksi tuuli on muutettu auringoksi. Tuuli on täällä kyllä näin talvella pysyvä luonnonelementti. Tuulee aina. Se tuuleeko kovaa vaihtelee. Tänään on ollut mulle kovin tuuli koskaan.

Olen tällä hetkellä koira ja talovahtina Hannan perheen kotona. Päivä oli ok, mutta iltapäivällä alkoi tuuli. Lähdin koirien kanssa lenkille ja portin kohdalla katsoin ja totesin, että jaahas, porttia ei tarvitse avata, aidasta puuttuu palanen. Tuuli oli repäissyt metalliaidan irti. Ja myös toisesta kohtaa. Trambolini elää omaan heiluvaa elämää ja jännityksellä odotan, lähteekö se purhelaivaksi Välimerelle vai pysyykö paikallaan. Edellinen myrsky oli jo tehnyt sille tuhojaan.

Kätevä kulkureitti, kun aita on poistunut paikalta.


Tuulet saattava olla todella paikallisia. Voi olla, että omassa kodissani ei tällä hetkellä tuule lainkaan. Tuulen suunnasta riippuen, vuoret saattaa blokata jotkut paikat. Koiralenkillä yhdessä kohtaa oli ihan mukavan lämmin, kun vuori halkaisi tuulen.

Toisella kohtaa ei sitten ollenkaan ollut mukavaa. Tuuleen tottumattoman Vilja-koiran kylki toimi hyvin purjeena. Koira lähti sivuliirtoon kohti jyrkkää reunamaa. Meni ihan banaanina. Itsekin menin hieman tuulen mukana. Hieman matalammat koirat ja tuuleen tottuneet Frida ja Jeppe pysyivät hyvin massa. Fridan tosin otin myös hihnaan, ettei pikkuisena lennä taivaan tuuliin. Selvittiin kuitenkin kotiin ja nyt odotetaan korjausmiehiä pistämään aidan paikalleen.

Tuulen tuivertamat.

Tuulet ovat täällä ärsyttäviä. Tällä hetkellä ei autolla uskalla oikein lähteä tielle. Tässä kohden on vielä tuulivaroituskyltit. Eli saattaa hyvin tempaista sivuun. Pikkuteitä kyllä uskaltaa, mutta sitten voi joutua mahdollisesti väistelemään lentäviä esineitä. Kun ei ole ihan pakko lähteä mihinkään, on parempi pysyä kotona ja odottaa tuulen laantumista.

Tuulet saavat myös hepat pörhäköiksi ja eli haittaa myös harrastuksia. Tosi kovalla tuulella tunteja perutaankin.

Onneksi nämä tuulet täällä ei tarkoita harmaata, kylmää ja pilvistä. Lämpö ihan ok ja aurinko paistaa lähes kirkkaalta taivaalta. Eli ei mikään suomalainen syysmyrsky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti