maanantai 24. marraskuuta 2014

Sabor a Malaga

Tämä ruokaintoilija sai kipinän, kun kuuli NIE-avustajaltaan, että viikonlopun ajan Fuengirolassa kaupungintalon aukiolla on ruokatapahtuma Sabor a Malaga, jossa on esillä Malagan alueen herkkuja oliiviöljystä makkaroihin. Eipä tarvinnut miettiä sen enempää sunnuntaiohjelmaa. Aukiolla oli iso teltta, joka oli auki 12-21. Sabor a Malaga on ns. tuotemerkki, jota tuottajat täällä voi anoa omalle tuotteelle anoa. Tällä tavalla edesautetaan paikallisten tuoteiden menekkiä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Täältä voi kiinnostuneet lukea lisää.

Tungosta oli, mutta hyvin mahtui sekaan.
Joka kojussa pääsi maistelamaan. Juustoja oli toinen toistaan parempia. Niitä en raaskinut ostaa, kun Suomenreissu on ihan edessä ja säilytys vähän haastavaa. Hinta ei todellakaan olisi ollut este. Messuilla ja muissakaan tapahtumissa ei kiskota ylimääräistä "messulisää".

Viinituottajat maistattivat viinejään ilman, että tarvitsee maksaa tai hakea pantillista lasia. Erilaisia hunajia, hilloja, pateita, makkaroita ja öljyjä oli vaikka kuinka. Oli tosi mahtavaa, että pääsi kaikkea maistamaan ennen kuin teki ostopäätöksen.

Yksi koju oli ns. maksullinen, josta sai pienellä rahalla hieman isomman syötävän. Heillä oli kalaa bacalao, josta oli tehty erilaisia pieniä maistopaloja. Itse otin leivän, jossa oli punaista kalatahnaa päällä. Todella maukasta. Ja pienen mukin viiniä, ehkä noin 6 sentin muki. Hintaa 1,50 e. Nam!

Bacalao-koju
Yhdelle pöydälle oli koottuna vielä periaatteessa kaikki, mitä paikalta löytyi. Siinä pystyi vielä katsomaan, onko jotain jäänyt näkemättä. Ihania herkkuja tämä paikka kyllä tuottaa.

Makuja Malagasta

Tein ensin yhden kierroksen, jossa maistelin kaikki ja sitten toisen kierroksen, jossa ostin herkut.
Ostoslistalle päätyi yksi viinipullo Moscatel Malaga. Mun suosikkirypäle ja jälkkäriviini. Niin ihanan pehmeä maku. Pullo oli 7 e eli täällä ottaen kalliimmasta päästä. Mukaan tarttui kastanjahunajaa, jossa ihanan "tumma", pehmeä mutta voimakas maku. Marmeladia, joka tehty luumusta. Crema de queso curado con aceite de oliva vergin eli juustolevite, jossa oliiviöljyä. Aivan pimeän hyvää leivänpäällä. Ja yksi huippuhyvä oliiviöljy, jota pääsi maistamaan leivän kanssa.

Herkkukokoelma

Rahaa kului alta 20 euroa noihin herkkuihin. Ihanaa, että täällä edistetään paikallisuutta pitämällä hinnat kohtuullisina. Varmasti paikalla oli myös ravintoloitsijoita, joiden pöytii toivottavasti osa tuotteista päätyy. Niin herkullista! Juustoja olisin vaan halunnut vielä kantaa kilon mukana. Ja makkaraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti