tiistai 25. marraskuuta 2014

Shoppailupostaus

Täytyy sanoa, että täällä on erinomaiset shoppailumestat. Löytyy Hollisterit yms. joista tiedän ainakin kummityttöni haavailevan :-) Kovin helposti perusturisti ei kaikista paikoista kuule, joten vedänpä tähän yhteen postaukseen löytämäni paikat. Johon sitten kiikutan täällä vierailijoita.

No Malaga, siellä nyt periaatteessa on kaikki, mutta helpommalla shoppailuintoaan saa tyydytettyä muutamissa todella hyvissä ostoskeskuksissa. Isot El Corte Inglesitkin löytyy, mutta niihin melkein tarvitaan täällä auto tai saa varautua kävelyyn. Ei puhuta monista kilometreistä, mutta kuintenkin suurten ostoskassien kanssa haastavasta matkasta. Ja isoimmat sijaitsevat yleensä hieman keskustan ulkopuolella eli isojen teiden toisella puolella.

Kuten myös Miramar, joka on Fuengirolassa lähin iso ostoskeskus. Sieltä löytyy Zarat, Mangot, Stradivarius (mun suosikki!) ja Oysho sekä monta muuta. Kuten Primark, josta saa peruskamaa superhalvalla eli t-paidat 3 e yms. Siellä myös iso ruokakauppa Eroski, josta saa erikoisempia ja ulkomaailaisempia ruokia kuin Mercadonasta. Eroski on verrattavissa ehkä isoon Cittariin Suomessa. Miramariin pääsee ihan julkisilla. Eli bussilla 1 ja 4 pääsee lähimmäksi. Bussit kulkevat suurinpiirtein puolentunnin välein. Pysäkiltä löytyy aikataulut helpoiten. Netistä...kun käy tsäkä :-) Bussin hinta nyt 2014 on 1,15 e.

Toinen kiva paikka on Plaza Mayor. Määrittelisin sen ulkoilmaostariksi. Eli liikkeet samalla tavalla ryppäässä kuten sisäostarissa, mutta kauppojen välillä ollaan ulkona. Ravintoloita löytyy joka lähtöön. Paikassa on myös leffateatteri, jossa pyörii myös duppaamattomia filmejä. Ne on koodattu koodilla VOS. Sieltä löytyy myös kaikki edellisessä mainitut kaupat. Erikoismaininnan saa Niken Outlet, jossa varsinkin kengät tuntuivat olevan aika edukkaita. Kiva paikka pyöriä yksi puolikas päivä. Tänne on myös helppo päästä joko autolla tai junalla. Ikea sijaitsee junaradan toisella puolella eli siellä voi piipahtaa samalla, jos tarvis vaikka lihapullille. Kun paikalle saapuu paikallisjunalla (Fuge-Malaga), on asema Plaza Mayor. Itse paikka on heti junaradan vieressä eli kävelyä ei tule juuri lainkaan.

Näkymä kun astut junalta kohti Plaza Mayoria.

Todella kiva fiilis shoppailla.
"Ostari" jakautuu kahteen eri rakennukseen, jossa parkkis välissä.
Tästä mennään niistä toiseen.


Sitten lopuksi  vielä ehkä suurin paikka La Canada (n:n päällä se espanjalainen merkki eli lausutaan La Canjada), jossa myös (Jadeeee!) Hollister :-) ja iso Desigual. Siellä meneekin sitten helposti jo päivä. Paikka sijaitsee lähellä Marbellaa ja sinne julkisilla pääseminen on varmasti haaste. Tuskin mahdoton, mutta aika säätämistä. Fugesta ehkä voisi päästä, että menee ensin Marbellaan bussilla (noin tunti) ja sitten etsii sieltä asemalta bussin, joka vie La Canadaan. Tai sitten ottaa taksin sieltä. Autolla matka Fugesta kestää maksullisesta tai maksuttomasta tiestä riippuen noin vartista puoleen tuntiin. Autolla menemisessä on hyvä puoli se, että jooooo, isot kassit saa suoraan autoon, mutta auton voi jättää myös pesuun shoppailun ajaksi. Huokeampaa kuin Suomessa.

Kuvat rajoittuvat nyt vaan Plaza Mayoriin, koska siinä nyt on eniten poikkeavaa ulkonäköä perus ostarista :-)

Mutta kyllä täällä saa rahaa palamaan, jos se taskussa polttelee. Tosin, onhan täällä paljon edullisempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti