maanantai 19. tammikuuta 2015

Alkupäivien shoppailut

Kohta on viikko tullut asustettua Aurinkorannikolla. Vieläkään ei ole kuvia sisältä tarjolla. Haluan ensin saada vähän paikkoja kuntoon. Pikkuhiljaa alkaa olla. Mutta. Paikan imuri on rikki eli en pysty imuroimaan enkä varmana ota kuvia koirankarvoista. Ja keittiö olisi muuten ollut jo kunnossa, mutta "joku" unohti osamansa roskiksen Ikean kassalle. Tänään tuli viesti ettei henkilökunta ollut sitä löytänyt. Jollain onnekkaalla kassalla on uusi hieno musta roskis. Mulla edelleen harmaa-keltainen pönttö. Mutta kuvia kyllä tulee.

Lattiathan on marmoria. Asunto oli kuusi viikkoa tyhjillään ennen kuin muutin. Kiviseinät ja -lattiat ovat imeneet kaiken kylmyyden sisäänsä. Ostoslistalla oli siis mattoja. Säilytystilat ovat aika onnettomat. Talon omat astiat vievät kaikki tilat. Vaikka mullakaan ei omaisuutta kauheasti täällä ole, ei sekään pieni määrä meinaa mahtua mihinkään. Eli ostoslistalla oli paljon koreja.

Ja kynttilöitä, millä voi lämmittää. Palaan tähän kylmyys-lämmitysasiaan ihan omassa postuaksessa. Siitä riittää sanottavaa.

Mikä ihaninta ruokaintoilijalle, saa käydä ruokakaupassa ja täyttää kaapit. Tosin, talon paistinpannuista irtosi raaputtamalla teflonia eli sellaisenkin jouduin hankkimaan. Ja kahvimukeja, kun ei sellaisista pienistä viitsi hörppiä. Ja veitsiä, koska on kiva, että ne leikkaavat.

Mutta siis ruokakaupat. Mercadona on selkesti halvin. Sieltä saa kaikki peruselintarvikkeet. Lähinnä espanjalaisia tuotteita. Sitten on Carrefour, Eroski ja SuperCor mitkä ovat enemmän prisma-cittari-kauppoja. Niissä ruokavalikoimakin on jo erilainen. Eroskista kävin tänään hakemassa tuoretta basilikaa ja parmesaania. Noita ei niin löydä peruskaupasta. Ja sitten on Lidl. Suomessa olen opetellut kauppaa käyttämään hinnan takia. Täällä hintataso sama kuin Mercadonassa eli tosi edullinen. Mutta valikoima on vähän jollain tavalla kansainvälisempi. DeLuxe-tuotteet löytyvät kanssa, mutta ovat kuitenkin eri tuotteita kuin Suomessa. Osa kyllä samoja. Mutta isoimmat erot tietenkin on viinit hyllyssä ja lihahylly ja kala-allas. Niin ja tuoreliha- ja kalatiski kaupan aulassa. Mieli tekisi ruokakauppaan joka päivä :-)

Lidlin pakkasesta saa pakesteäyriäiset

Lihavalmistehylly, kunnon herkkukauppa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti