tiistai 28. heinäkuuta 2015

La Cala feria

Ferioita vietetään joka kylällä kesäaikaan ja jokaisella kylällä on omat juhlansa. Fuengirolan feriasta kirjoittelinkin syksyllä. Elokuun puolivälissä juhliltaan Malagassa eli ehkä siitä vielä myöhemmin. Feriakausi alkaa keväällä ja jatkuu lokakuulle asti. Juhlittavaa siis riittää.

No mutta La Cala de Mijasin eli kotikyläni juhlat alkoivat viime keskiviikkona ja kestivät sunnuntaille. Joka päivälle oli eri ohjelmaa. Ensimmäisenä päivänä lapset pääsivät edullisemmin tivonlin laitteisiin. Musiikkia ja tansseja oli päivällä ja osa illalla.

Tivolin portit.

Itse käväisin torstaina katsastamassa ystäväni kanssa pikaisesti tarjonnan illallisen jälkeen. Kymmeneltä oli vielä todella hiljaista. Paikalliset tulevat vasta yhdenstoista aikaan.

Lauantaina lähdetiin uudestaan liikenteeseen naapurieni kanssa. Ensin menin hollantilaisen pariskunnan kanssa illalliselle. Valittiin ruokapaikka sen mukaan, että se on hyvä (hah!), mutta myös sen vuoksi, että hevosten oli tarkoitus tulla samoihin baareihin. Lauantai oli siis hevospäivä.

Ja niitä alkoi kokoontua. Sekä kärryjä että ratsukkoja. Muuleja ja hevosia. Tavan mukaan hevosväki noudatti pukukoodia. Osa osallistui kulkueisiin ja osa tuli myöhemmin vaan hengaamaan mukana. Osa haluaa näyttäytyä, osa vaan osallistua.

Ja sama kuvakertomuksena.

Suurin valjakko oli viiden hevosen vetämä. Tässä
kolme ensimmäisestä.

Odottelua. Se on aina käsittämätöntä, miten rauhassa hevoset
ovat tällaisessa tapahtumassa.

Herroja saapuu paikalle.

Pappoja saapuu paikalle.

Tämän heppalaisen silmät eivät näy kuvassa.
Olivat siniset.

Leidit liikenteessä

Kokoontuminen baariin.

Hengailua baaritiskillä.Mun feriat näyttävät rajoittuvat kovasti hevosiin. Ehkä Malagasta muutakin raportoitavaa, jos sinne asti pääsen. Vaivaudun.

2 kommenttia: