sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Luna Mora

Viikko sitten lauantaina sain whatsup-viestin naapureilta, että huvittaako lähteä Luna Moraan heidän kanssaan. Pieni googlaus ja vastaus kyllä!

Luna Mora järjestetään Mijas Pueblossa kahtena viikonloppuna. Silloin sytytetään 10 000 kynttilää illan pimetessä. Kylä itsessään on jo todella kaunis ja kynttilöiden valo täytyy olla hieno. Luna Moralla juhlistetaan Al-Andalus historiaan vuodesta 711 eteenpäin. Tunnetaan myös Muslim Spain aikana.

Menimme paikalle autolla ja poliisit ohjasivat ylös ylös ylös. Ajatus kävelemisestä varsinkin takaisin parkkipaikalle hirvitti. Kunnes pääsimme paikalle ja tarjolla oli ilmainen bussikyyti kylään. Ja maksu parkista hoidettiin hyväntekeväisyyteen itse valitsemalla summalla.

Kylän parhaimmalle paikalle oli tehty sekä ruoka- että myyntikojuja. Varsinkin ruokakojujen eteen oli todellakin nähty vaivaa. Se ei kuitenkaan hinnassa näkynyt. Olisin voinut maisetaa kaikkea joka kojusta.

Kankailla koristeltuja kojuja riitti.
Ruokana hyvin paljon marokkoa ja ehkä turkkoa. Italialaista pizzaa varten paikalle oli tuotu kiviuuni. Perunalastuja paistettiin suoraan oliiviöljyssä.

Ihanat pikkutuolit ja matot lattialla

Sokeriruosta tehtyä mojitoa alkoholilla ja ilman.
Todella herkullista ja raikasta.


Karkkeja joka makuu, hedelmiä, mutta myös vodkan makuisia.
Niin nätisti tehty alue, seuraavan kerran menen kyllä erityisesti
syömään tuonne.Aivan ihania koruja. Saaneet vaikutuksen Andalucialaisista kaakeleista.
Yksi rannekoru lähti mukaan. Tästä Facebookiin.

Ihanien unkarilaisten naapurieni kanssa päädyttiin unkarilaiseen
jälkkärikojuun. Syötiin kierrepullia, joita olenkin joskus nähnyt
Berliinissä. NAM! Mulla kookoshiutaleilla koristeltuna.

Tämä herra purista meille mojitoa varten sokeriruokomehua.Tarjolla oli myös esityksiä ja konsertti. Me katsoimme yhden yleisöä osallistavan näytelmän. He valitsivat yhden naisen ja neljä miestä yleisöstä. Pukivat heidät roolivaatteisiin linnanneidoksi, trubaduuriksi, tyypiksi ja pelottavaksi peikoksi tai möröksi tai miksikä lie.

Näytelmän vetäjät sanoivat aina, mitä näyttelijöiden täytyy sanoa ja näyttelijät näyttelivät ne. Oli hauska vaikka osa sanoista menikin ohi. Riitti pelkkä katsominen. Ihan huippua!


Näytelmä menossa.


Illan hämärtyessä syttyivät kynttilät.

Herkullisen näköinen lihakoju. Makkaraa, lihaan nam!

Paikat täyttyivät nopeasti kun tuli myöhäistä.

Joka kojulla kynttiöitä.

Kynttiläkuvioita pitkin ja poikin, suosittuja poseerauspaikkoja.

Tänä vuonna Luna Mora oli 17.-19.7. mutta vielä ehtii. Toinen on 31.-2.8.

2 kommenttia:

  1. Enpä ollut aiemmin moisesta kuullut, varmasi todella kaunista illan hämärtyessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todellakin. Jotenkin tuntuu haastavalta kuulla täällä kaikista tapahtumista. Tuostakaan en olisi ilman naapureita tiennyt. Yritän nyt Facebookissa tykkäillä kaikista tapahtumien ja paikkakuntien sivuista, josko pikkuhiljaa löytäisi hyvän paikan saada tietoa.

      Poista