lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ryöstö! TAAS!

Ensinnäkin, mun postaukset tulee selkeästi puolentoista viikon viiveellä. Saa nähdä missä vaiheessa saan kiinni ja saisin kirjoitettua ajankohtaisemmin. Ajatus on, mutta toteutus mättää. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Suomalaiseen korvaan asuntomurto kuulostaa pahalta. No ei se täälläkään mitään kivaa ole, mutta todella yleistä. Valitettavasti. Ja kohteena tietenkin enemmän ulkomaalaiset kuin paikalliset. Ulkomaalaisilla on yleensä vähän enemmän arvotavaraa ja ulkomaalaiset saattavat olla välillä huolimattomampia. Varsinkin turistit ovat oiva kohde. Nämä ovat täällä niin ammattilaisia, että pääsevät sisään mistä vaan.

Meille tultiin sisään parin tunnin aikana, kun asunto tyhjillään. Tai suuret vahtikoirat oli toki kotona. Mulla oli kylässä kummityttö kavereineen ja olivat altaalla takapihalla, kun varkaat pääsivät etuovesta sisään. Jälkiä jättämättä. Niillä on pelit ja vehkeet, millä lukot saa auki. Ei edes rakettitiedettä, näin mulle jälkikäteen kerrottiin. Ehkäpä Abloy lukossa olisi enemmän haastetta? Pitää ehkä joskus omaan kotiin vaihtaakin. Hälys ei ollut päällä, joten se vähän helpotti heidän hommaansa. Mukaan lähti kaikki, mitä oli eteisessä. Vilja oli jätetty vapaaksi, mutta Maissi oli teljetty keittiöön. Olivat varmaan kohdelleet koiria kuitenkin hyvin, kun koirat eivät stressanneet lainkaan. Oma tietokoneeni oli esillä huonolla tsägällä. Yksi tytöistä oli soittamassa myöhemmin sillä Suomeen Skypepuhelun. Muuten se olisi ollut makuuhuoneessani eikä olisi päätynyt varkaille. Tytöiltä meni läppäri, ipad, pari iphone laturia, pari lompakkoa ja käteistä. Pirun hyvän saaliin saivat. Onneksi kaikilla vakuutukset!

Ja minä tienasin ilmaiset espanjantunnit parilla eri poliisiasemalla. Kolmesta poliisista, joiden kanssa juttelin, yksi osasi yhden sanan englantia: investigation (tutkinta).

No mutta sitten siihen, ettei tämä niin kauhean harvinaista ole. Viimeksi meidän taloon murtauduttiin marraskuussa. Toisen kerroksen asuntoon, josta ihmiset olivat koiran kanssa ulkona 20 minuuttia ja kaikki arvokkaat irtotavarat ja yksi merkkitakki viety.

Tämän taloyhtiön puheenjohtajalla on käyty kaksi kertaa. Silloin on myös revitty rejakset (kalterit) irti. Olivat käymässä Englannissa.

Ystävälläni on käyty pari kertaa rikkomalla takaovi. Heiltä varastettiinm myös auto noin kuukausi sitten.

Yhdeltä kaverilta varastettiin auton sisältä kaikki ja sen jälkeen käytiin kotona. Samalla viikolla, kun minulla käytiin.

Pomolleni aikoinaan laitetiin kaasu sisään yöllä. Kun jengi nukkuin kaasusta sikeänä koirat mukaan lukien, oli käyty koti tyhjentämässä.

Tuntuu että "kaikilla" on täällä omakohtaista kokemusta jonkinlaisesta ryöstön kohteeksi joutumisesta. Espanjan nurja puoli siis todellakin. Ja nyt kesällä kun turistien määrä kasvaa, kasvaa myös ryöstöjen määrä. Ja vaikka täällä asuukin, näyttää valitettavasti turistilta. Jatkossa hälyt on mulla päällä aina ja tietokone todellakin piilossa.

Ja vaikka eilen olisi tehnyt mieli kesken työpaikan juhlien jättää auto matkalle ja hakea tänään, ei niin kuitenkaan uskaltanut tehdä. Uusi auto, niin tuskin olisi ollut siellä, mihin sen jätin. Nyt se on turvassa parkkihallissa.

Erikoista vielä on se, ettei täällä kuitenkaan yhtään pelota. Enemmän kuitenkin se on materiaa, mitä häviää. Eikä tunnu oudolta, vaikka joku täällä on salaa käynyt. Kaipa se on omasta asenteesta kiinni.

Eniten harmittaa PIRUN puoliksi tehty essee, mikä muutenkin oli pirun vaikeaa! Onneksi se on edes jossain vaiheessa tallenettu drop boxiin ja toinen täytin valmis on siellä turvassa.

4 kommenttia:

 1. Aika törkeää. Ei Kanarialla onneksi ole ihan noin yleistä, että asuntoihin mentäis (murtomielessä). Enemmänkin on kyse sitten talonvaltaajista, joita ei niitäkään kai kauheasti ole.

  Autoon kylläkään ei sielläkään kantsi mitään arvokasta jättää näkyville ja muutenkin tavaroista on tietysti pidettävä parempaa huolta kuin Suomessa. Täällä ollaan usein jopa liian luottavaisia ja siksi ehkä turisteja ryöstetäänkin, kun ovat helppo kohde.

  Mutta hurjalta kuulostaa tuo teidänkin talon meininki. Etenkin, kun vielä koiratkin olleet kotosalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisilla on tapana luottaa ihmisiin. Täällä ei vaan voi. Pakko oppia siitä pois. Meilläkin aidattu alue, mihin pääsee vain avaimella tai koodilla. Pirulaiset osaa vaan tulla sisään. Jatkossa täällä vaaditaan tuntemattomilta pakkoa kertoa, millä asioilla ja kenen luona yöpyy. Muuten heitetään pihalle.

   Poista
 2. Voimahalit!

  Onneksi varkaat eivät ymmärtäneet kullan päälle eli Vilja ja Maissi turvassa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on tärkeintä. Ja ettei ihmisille tapahtunut mitään.

   Poista