keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Sosiaalinen Espanja

Suomessa sosiaalinen elämä rajoittui hyvin pitkälti aina työpäiviin sekä viikonloppuihin, jolloin ystäviä näki suurimmaksi osaksi harrastuksen parissa. Suurimmalla osalla ystävistä on lapsia, joihin kaikki vapaa aika uppoaa. Tapaamiset sovittiin useimmiten monta viikkoa etukäteen. Hyvin paljon tuli vietettyä aikaa itsekseen. Extempore lähtemiset olivat haasteita ja toki omat koiratkin rajoitti esimerkiksi extemporea suoraan töistä.

Täällä asiat ovat toisin. Viimeiset kaksi viikkoa olen käynyt kotona pyörähtämässä. Viime viikolla pelattiin Unoa naapurien kanssa altaassa, istuttiin naapurien kanssa pelaamassa 21:stä yhdellä parvekkeella ja lähdettin extempore kylille ferioille (josta postaus kyllä tulossa, kun ehtii). Tähän mahtuu vielä yhden ystävän peruuntuneet kutsut.

Viikonloppusuunnitelmina oli vain ratsastustunti ja asioiden hoitamiset. Lopulta päädyin olemaan kotona kumpanakin päivänä vain muutaman tunnin.

Tällä viikolla perjantai on näillä näkyminen ainoa päivä, mihin ei ole suunnitelmia. Maanantaina aika vierähti eläinlääkärissä,  eilinen ensin kauneushoitossa naapurissa ja sen jälkeen Unon pelaamisessa pimenevässä illassa uima-altaassa. Tänään illalla mennään Maissin kasvattajalle kylään, jossa viimeksi olimme sunnuntaina. Huomenna luvassa La Calan feriaa. Päivä ei lopu työpäivän päättymiseen. Sen jälkeen alkaa vielä toinen osa päivää. Tänäänkin mennään kylään vasta puoli kahdeksan, kahdeksan aikoihin. Siinä on vielä muutama tunti hyvää aikaa elää. Netflix pärjää hyvin itsekseen.

En ole mielestäni niin kovin sosiaalinen ja suomalaisena tarvitsee sitä omaa tilaa. Kuitenkin olen aivan ihastunut tähän tapaan tehdä asioita extempore. Voi jäädä kotiin, jos huvittaa tai mennä pimpottamaan naapurien ovikelloa, jos haluaisivat tehdä jotain.

Apua saa aina. Nytkin naapuri tilaa minulle rikkoutuneeseen puhelimeen uudet lasit ja lupasi ne vaihtaa.

Vaikka työpäivä on kokonaisuudessaan tuntia pidempi ja kotona olen vasta seitsemältä illalla, ehtii täällä kuitenkin tehdä ja tavata ihmisiä paljon enemmän. Niin se aurinko vaikuttaa!


6 kommenttia:

 1. Mieheni toisinaan valittaa, kuinka suomalaiset ei osaa tehdä mitään suunnittelematta sitä ensin alusta loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vielä tosiaan hirvittävän kiireisiä monine harratuksineen. Aika ei meinaa riittää kaikkeen.

   Poista
 2. Kuulostaa kivan "kiireseltä" elämältä... varmaan aurinko ja lämpimät illat on se juttu, että ihmiset jaksavat pitkän työpäivän jälkeen vielä kokoontua yhteen :) Yleensä suomalaisetkin ovat kesäisin paljon sosiaalisempia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon aurinkoon. Se tuo kyllä ihan kummasti enemmän virtaa.

   Poista
 3. ¡Hola! Olipas ylläri kun löysin Immon vanhasta tabletista ruorablogisi ja sen takaa muutakin tarinaa. Sinulla se on sana hallussasi ja hyviä kuvia. Kiva seurata jälkiäsi Espanjassa, tallensimme blogin tänne uuteen koneeseenkin. Kiva kuulla että työllistyit niin nopeasti. Älä nyt ylirasita itseäsi tuossa "etelän menossa", sehän on näköjään menoa vuorotta ;) Tule moikkaamaan kummitätiäkin, kun tulet Suomeen. Tehiterkuin terttu ja immo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan nyt, ettet ollut aiemmin tästä blogista kuullut! Voi pirhuna, kun on kiireinen aikataulu, mutta jos joku hyvä väli löytyy, laitan viestiä!

   Poista