maanantai 15. syyskuuta 2014

Autoretkellä

Jos haluaa lähteä tästä etelämpään tai lännempään, mitä se nyt onkaan, koiran kanssa on otettava auto alle. Koiria otetaan kyllä junaan, mutta ei busseihin. Tosin, lähibussissa oli koiran kieltomerkki ja "perros 0,55 e" -teksti vierekkäin, mutta kielitaito ei riittänyt kysymään, mikä on homman nimi.

Joka tapauksessa, ihanat Hanna ja Jess lupasivat mulle autoa, kun sitä haluan käyttää. Kiva, että pitävät ylimääräistä ihan tällaisia satunnaisia matkailijoita varten <3

Sain alleni supertehokkaan Audin, jolla sitten lähdin ensimmäistä kertaa huristelemaan noin tunnin matkaa. Ilta oli jotain seitsemän aikaa, kun Fengirolasta, tuttujen kesken Fugesta poistuin.

Silti mittarissa +31,5

Fuengirolan katua, kohti isompaa tietä

Moottoritie eli "toll roads" on täällä maksullinen. Google maps näytti sitä käyttäen makaa kuusi minuuttia nopeammaksi, joten lähdin ajamaan ilmaista tietä, joka on sekin nelikaistainen. Se on kyllä maisemaltaan kivempi, kun meri seuraa lähes koko ajan vierellä. Toll road ja tavistie kohtaavat välillä ja voin kertoa, että logiikka, kummalla olin ei aina ollut ihan selvää.

Lauantai-illaksi siis lähelle Esteponaa kylään. Aamulenkki olikin ihan mahtavalla rannalla. Puolentoista tunnin kävely lähes autiolla hiekkarannalla. Vilja nautti ja juoksi veteen ja pois ja taas veteen. Merivettäkin tuli maistettua, mutta vähän nyrpeällä ilmeellä.

Onnellinen noutaja, tähän vois tottua!

Molskis ja loiskis!


Sitten auto alle ja kohti kylää nimeltä Jimena de la Frontera. Ihana ihana espanjalainen kylä, joka oli vuorenrinteellä ja päällä oli keskiaikainen linna. Niin ihanat maisemat. Toisella puolella oli kansallispuisto ja toisella vuoria ja pieniä kyliä siellä täällä. Korkealta näkyi Gibraltar ja Marokko.

Rauhallinen, kaunis maisema

Tiilikattoa toisensa vieressä.Ensin tutustuttiin linnaan. Vilja sai juosta vapaana, vaikka paikalla oli muutamia muita turisteja. Kaikki vaan tykkäsi. Vilja kiipesi linnantorniin siinä kuten ihmisetkin. Eipä Suomessa sellainen touhu vetelisi. Sakkoja varmaan tulisi ;-)

Panoraamaviritelmä linnanmuurilta

Linnalta tuntiin alas autolla juuri auton mentävällä tiellä. Tie kulki vuorenrinnettä talojen keskellä serpentiininä. Talot ja kadut oli niin kauniita. Kylä oli rauhallinen ilman turistimassoja.

Ihana rauha

Etsittiin ravintola ja tilattiin ruokaa. Löydettiin Bar - Restaurante El Ventorrillero. Paikka oli mahtava. Tarjoilijamies oli omistajan poika ja omistajarouva teki itse ruoan. Tarjoilijamies istuin pöytään ja menua ei ollut paperilla. Hän esitteli kaikki ruoat ja otti sen mukaan tilauksen. Helsingissä on ravintola, jolla sama konsepti. Tämä oli vaan luonnostaan. Kohteli meitä kuin vieraitaan. Söin niin hyvää naudanposkea huippumaukkaalla kastikkeella. Laskukin tuli yhtä rennolla meinigillä. Jutteli ja poltteli tupakan meidän kanssa. Otti jopa autoilijan palanpainikedrinksun :-)

Kuittin on siinä pöytäpaperissa hyvin selkeästi kirjoitettuna :-)Mahtis päivä Andalucian maaseudulla. Autolla ajettiin musa soiden, ikkunat täysin auki. Pelloilla oli härkiä ja tietenkin hevosia. Seutu oli selvästi appelsiinienkasvatusaluetta. Appelsiinit ovat nyt limen kokoisia vihreitä appelsiininalkuja. Oooh...toivottavasti onnistun täällä syömään appelsiinin suoraan puusta :-)

Sunnuntaina oli kotiinpaluu illalla pieneen ruuhka-aikaan. Espanjan liikenne on ihan ok. Kaahaajia mahtuu kyllä mukaan ja tien liittymiä ei voi kehua pitkäksi. Jos niitä lainkaan on. Yhtäkkiä joku tiputtaa 80-alueella vauhdin pariinkymppiin, että pääsee kääntymään. Tarkkana saa siis olla.

Ja se samperin moottoritiet. En huomannut kääntyä pois toll roadilta ja yhtäkkiä huomasin ajavani tulliin ja maksua 5,50 e. Googlemapsista sitten jälkikäteen ihmettelin, että mistä hitosta olisi pitänyt kääntyä rantatielle. No joo, löytyi paikka muttei minkäänlaista muistikuvaa. Ehkä ensi kerralla paikka löytyy. Tosin, moottoritie on aika makea, kun on tekohas auto alla. Vauhtia 140 alla, poppi soi ja vuoret maisemana. En valita. Ja loppumatkasta, lähellä Fuengirolaa on ihan mahtava ajopätkä. Ihan merenrantaa pitkin. Sitä olen jo aiemminkin ihaillut Hannan kyydissä istuen.

LempparimaisematieEi kommentteja:

Lähetä kommentti