maanantai 1. syyskuuta 2014

Home Sweet Home

Tänään on ollut asettautumispäivä. Yö menikin Hanna ja Jessin terassilla nukkuessa. Viljan tottuminen kuumaan ei mennyt niin hyvin. Itse 3:30 heränneenä ja pitkän päivän tehneenä, heräsin järkyttävään läähätykseen. Yritin avata lisää ikkunaa ja käytin kylmiä pyyhkeitä. Lopputulokset sattui väsymys silmiin jo niin paljon, että lakanat kainaloon ja pihalle. Siinä sitten onnellisena nukuttiin kumpikin tähtitaivaan alla :-)

Aamulenkki suoritettiin hienoissa maisemissa. Tuttuja paikkoja mulle, Viljalla oli paljon haisteltaaa.
Sitten karavaani lähti suoriutumaan kohti omaa osoitetta. Jessin kyydillä ensin hakemaan avaimet ja kirjoittamaan vuokrasopimus välitysfirmaan. Kukaan ei ollut sieltä muistanut sanoa, että ensimmäinen vuokra täytyy maksaa käteisellä siinä paikanpäällä. Sitten hakemaan käteistä ja toinen automaatti suostui toimimaan. Joka kuukauden alussa täytyy käydä käteisella maksamassa vuokra ja kulut. Käteisellä.

Siitä sitten asunnolle. Hassua olla hotellissa, mutta ei kuitenkaan. Hotelli ei vastaa mitenkään näistä asunnoista. Palveluita saa tosin käytää esim. uima-allasta. Siellä tulikin pari tuntia päivällä möllötettyä tekemättä mitään järkevää. Hah, Tinderiä selailin ;-)
Huone on pikkuruinen, pieni yksi. Keittiö on heti eteiseen tullessa. Sen saa piiloon sähköllä toimivalla rullaverholla (vai mikä se nyt on). Kylppäri on aika iso ja itse huone oikein sopiva. Kaikki tosi siistiä. Säilytystilaakin riittävästi. Jotain pientä sisustuskivaa voisi hankkia.

Sohva, josta ilmestyy myös sänky.

Restaurant AnniHetken Jessin kanssa selvitettiin, mikä on järkevintä puhelin/nettiliittymäksi. Tällä ne eivät todellakaan ole halpoja. Hotellin wifi on 25 euroa kuussa (taitaa lopulta olla koko mun ajalle täällä), mutta vain yhdelle laitteelle ja ruuhka-aikaan hidas. Eli tietokone on nyt wifissä. Skype ei ainakaan omasta huoneesta toimi. Pitää tehdä teksti, jos ottaisi paremmin yhteyden vaikkapa altaalta. Vielä en ole keksitynyt, miten luennot kuuntelen, jos yhteys ei ole tarpeeksi riittävä siihen. Jos kerran ei skypeenkään.

Puhelimessa on perus nettiliittymä eli 3G toimii kyllä hyvin. Vaikea oli vaan arvioida monta gigaa kuussa sitä ihminen käyttää Instagramia, Whatsuppia, Facebookia ja Tinderiä. Katsotaan riitääkö ostokseni miten pitkään. Pääasia, että toimii.

Iso ruokakauppa on viereisessä korttelissa. Kätevää. El Corte Inglesias taas kolmen korttelin päässä. Kätevää.

Ja mikä kätevintä. Kuntosali löytyi hotellin respan ovesta suoraan kadun toisella puolella. Siellä on kaikki mahdolliset jumpat ja zumbat, spinning ja ihan riittävän näköinen kuntosali. Maksu kolme kuukautta 90 euroa all inclusive. Ei paha.

Vilja alkaa olla espanjalainen :-D Kuumuutta siedetään ja tyyppi ei edes päiväsaikaan halua lähteä huoneesta. Ilmastoinnin kanssa haluaa viettää aikaa.

Ihana ylläri, kun pari bestistä tuli matkalaukusta.
Illalla lähdettiin Viljan kanssa rantaan kävelylle. Harmi, ettei oikein järkevän kävelymatkan päässä ole tällä hetkellä rantaa, missä voisi koiraa uittaa. Täytyy mennä siis vaan Hannalle tai oikeastaan Vincentille kylään uimaan :-) Siellä odotetaan jo allaskaveria!

Googlailin kivaa tapaspaikkaa ja sellainen löytyikin. Crepes'n Tapas Bar. Ei näyttänyt kuvista juuri miltään, mutta kehuja oli saanut. Eikä suotta. Ihana pariskunta piti paikkaa pienellä kävelykadunpätkälle. Ystävälliset omistajat tekevät kaikki tapakset alusta alkaen itse. Söin yhdelle hengelle tarkoitetun kolmen tapaksen menun. Perunoita aiolissa, lihapullia ja valkohomejuustoa ihanassa kastikkeessa. Tähän vielä kaksi tinto de veranoa eikä laskua tullut kuin alle 12 euroa. Elämiskulut sähköä ja nettiliittymää lukuunottamatta ei ole pahat!

Crepes'n Tapas Bar

Tästä kohdi arjen aloittamista :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti