keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Heppahommia

Ratsastus on täällä yksi ihanimmista jutuista. Hannalla on oma Alfis-andalusialaisneito suomalais-espanjalaisella Cavalga Spain nimisellä tallilla. Siellä on tullut vierailtua ja ratsastettua jo aiemminkin. Viime viikolla oli ensimmäinen tunti ja tällä viikolla toinen.

Tuntihan ei ole espanjalaisella mittarilla tunti. Ratsastus tapahtuu kentällä, johon on ensin noin 15 minuutin ratsastusmatka. Heppojen selkään noustaa jo tallin pihassa ja sitten lähdetään kohti vuorella olevaa kenttää. Meitä on tunnilla kolme suomalaista. Kentälle menään asfaltti/sementtitietä. Välillä pehmeämmällä reunalla. Kapealla tiellä kulkee autoja, mopoja ja koiria haukkuu ainakin yhdessä pihassa. Nämä hepat on uskomattoman rauhallisia näissä tilanteissa. Koiria saatetaan vähän ihmetellä ja yhtä "sonnimutkaa" vähän useampi jännittää.

Kentällä sitten ratsastetaan noin tunti ja sitten takaisin tallia kohden, tällä kertaa vuorta alaspäin.

Tänään ratsastin uudella tuttavuudella rautiaalla Dantella. Ihana tyyppi, tullut tallille vasta kesäkuussa. Siitä kyllä tuli mun suosikki, vaikka ihana Pantera on silti jaetulla ykkössijalla. Ovat niin erilaisia otuksia. Pantheran kanssa seurustelu ja höpöttely on parasta. Tosin, eipä Dante siinäkään toiseksi jäänyt. Täytyy siis jakaa rakkautta useammalle :-)

Keskiviikon Gentleman Dante
Tunnin jälkeen teimme tänään poikkeuksen tallille palaamisessa ja kävimme vielä pienen maastolenkin. Eli ensimmäistä kertaa kävin Espanjassa maastossa tai treenaamassa sitä. Lähinnähän siinä jännitti laukkamäet, kun ne mäet eivät ole täällä mäkiä, mihin Suomessa on tottunut. Vaan aika jyrkkiä. Mutta hyvin se meni, Dante johdatti hienosti mäen ylös. Tyypillä oli vaan niin kova kiire, että piti välillä pysähtyä odottamaan muita. Odottaminen sujui lähinnä stepatessa :-D

Mutta ne maisemat. Vuorenhuipulta näkee vuoriston toisella suunnalla ja toisella siintää Välimeri. Missään muualla ei voi olla upeampia maastoja ratsastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti