maanantai 2. maaliskuuta 2015

Espanjaa espanjaa

Mielestäni, jos asuu toisessa maassa, pitää osata kyseisen maan kieltä. Täällähän se ei olisi lainkaan pakollista, koska englannilla ja suomella kyllä pärjää. Siis kaupoissa ja asioilla. Mutta itselläni on halu myös tutustua oikeasti paikallisiin ja elää paikallisena. Heh, niin paikallisena kuin blondi vaan pystyy :-D  Sitä varten tärkeää on kieli. Täällä todella harva paikallinen puhuu englantia, se ei ainakaan kovin hyvin onnistu.

Käymme ystäväni kanssa espanjantunneilla joka torstai. Se on auttanut jo kovasti eteenpäin, vaikka opiskelua on takana noin kuukausi. Puolitoista tuntia kerrallaan puhumme vain espanjaa ja opettelemme kieltä.

Tänään on ollut suuri askel espanjankielelle. Kävin eläinlääkärissä varaamassa Viljalle leishmaniarokotuksen. Sain kysyttyä asiasta espanjaksi ja vielä ymmärrettyä, miten kolmiosainen rokotus hoidetaan ja mitä se maksaa. Ja aikakin on nyt varattu ensin näyttöön ottoa varten.

Samalla olin hyvin espanjalainen pistäessäni auton kielletylle paikalle hätävilkut päällä. Näin sitä opitaan paikalliseksi. En voi sanoa, että kovin rento vielä olisin ollut auton kanssa, vilkuilin ulos koko ajan, milloin hinuri tulee ja korjaa nykyisen ratsuni pois.

Toinen espanjantesti oli puutarhakauppa. Etsin pieniä kiviä isoihin kukkalaatikoihin. Sain ne hankittua ja vielä keskustelutua milloin tulee aurinkotuolien pehmusteet. Nythän on siis vielä talvi eikä niitä juuri kaupoissa ole. Ja ihanaa palvelua. Kun otan vaan kuvat kukkalaatikoista ja parvekkeesta, auttaa kauppa valitsemaan kukat. Täällä saa edelleen kunnon palvelua eikä tuo palvelu tietenkään maksa mitään lisää.

Ja täällä todellakin arvostetaan kielen puhumista. Puutarhankin täti oli tosi iloinen ja kyseli lisää ja auttoi haastavimmissa sanoissa. Kukaan ei jurnuta että kielioppi voi olla päin seiniä. Kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti