lauantai 21. maaliskuuta 2015

Leipominen espanjajauhoilla

Kovasti olen täällä ollessa kuullut sitä, että ei espanjalaisista jauhoista onnistu suomalaisen pulla tekeminen. Moni kokeillut ja moni sanonut samaa. Ja käyttävät suomijauhoja joita saa suomikaupasta. No, piti sitten tehdä focacciaa aiemmin mainittuun naapurijuhlaan.

Tutkin jauhohyllyä ja huomasin jauhojen olevan vähän eri tarkoituksiin. Olin hieman isommassa kaupassa, jossa oli valinnanvaraa. Jauhoja oli friteeraamiseen (joka täällä tosiaan yleistä) ja yleiseen käyttöön. Sitten näin sarjan, jossa oli merkinnät W>100 fuerza, W>200 fuerza ja W<300 fuerza. Tuo paketti, jossa oli W<200, oli nimeltään Repostería ja kuvassa leivonnaisia. Jotenkin päättelin, että tuo fuerza, joka on voima, voisi tässä kohden olla sitko. Nyt en muista, mikä tuossa W<300 kuvassa oli, mutta jotain, mikä ehkä olisi vielä enemmänkin vaatinut sitkoa.

Päädyin siis tuohon Repostería pakettiin.

Hiivan ostaminen oli myös oma juttunsa. Tiedän kyllä, että täälläkin tuorehiivaa. Katsoin ensin kuivahyllyn, kun sattumalta olin kohdalla. Leivinjauheita eli levadura on kyllä vaiks mitä ja yksi olikin leivän kuvalla varustettu. Luulin jo löytäneeni kuivahiivaa, mutta sisälti maissijauhoa. Ei siis sittenkään. Päädyin etsimään tuorehiivaa. Etsin juustohyllyn ja jogurttihyllyn. Maidot myydään täällä lämpimästä. Juu eikä löytynyt. Myyjiltä kysyttyä hiiva löytyi panaderiasta eli leipähyllyistä. Siis kylmästä, koska kaupoissa myydään kakkuja kylmäaltaista. Loogista ;-)

Mutta siis uskallan kyllä korvapuustejakin tehdä espanjalaista jauhoista, kun vaan valitsee tuon w<200.

Täydelinen foccaccia lopputuloksena

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää tuo espanjalainen foccaccia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saikin kehuja naapureilta, vähän crosskitcheniä mukaan :-)

      Poista