perjantai 13. maaliskuuta 2015

Tarjolla tapaksia

Kalankäsittelykurssista innostuneena halusin vielä saman järjestäjän Tapas-kurssille ja mahduin mukaan. Yksi lauantaipäivä käytettiin siis tapaksien valmistamiseen. Noin kymmenen hengen ryhmä teki laskujeni mukaan 18 eri tapasta. Niin ihania! Muutama ohje oli itselle tuttu jo kalankäsittelykurssilta. Kuten täällä herkkuni Boquerones eli pienet kalat, jotka on jauhoitettu ja friteerattu.

Jokainen valitsi, mitä haluaa tehdä ja itse tein Patatas agrugadas con salsa de mojo eli kurttuperunat ja mojo-kastike. Tämän lisäksi höyrytin ja gratinoin sinisimpukoita. Näistä ohjeet tulevat ruokablogini puolelle.

Kuvat saavat kertoa nyt enemmän.

Tästä homma lähti, ihanista raaka-aineista. Naposteua varten oli varattu
juustoa, oliiveja ja jamon serranoa.
Pinaatti pinjansiementen kanssa, josta kuva alla oli todella hyvää. Täytyy tehdä itse joku kerta niin saan siitäkin ohjeen blogiin. Oikealla oleva pipirrana oli kasviksia ja tonnikalaa, todella hyvää sekin.
Pinaattia pinjansiementen ja rusinoiden kanssa (NAM!!) ja pipirrana.Helppo ja näyttävä herkku on gratinoidut sinisimpukat. Gratiiniin voi laittaa vaikka mitä,
mä tein omasta päästäni tuon paprikasta. Tosin kalankäsittelykurssi antoi jo vähän osviittaa.

Gratinoiden sinisimpukat a'la Anni. Ohe tulee ruokablogin puolelle.


Andausian tapaspöytää kuuluu friteerattuja ruokia. Tässä munakoisoa,
rapuja ja valkoista kalaa.

Herkkujen herut :-) frittitaikinan salaisuus on olut.

Oikeaoppiseen tortillaan eli perunamunakkaaseen ei keitetä perunoita vaan ne kypsennetään pannulla oliiviöljyssä. Ainoa oikea tapa tehdä tämä. Mausta kyllä huomaa eron.


Tortilla Espanola - oikeaoppisesti

Kurttuperunat mojo-kastikeella oli mun tekele ja taustalla flamengomuna. Kaunis ja värikäs ruoka ja itseasiassa aika hyväkin.


Flamengoa ja kurttuisia perunoita.

Tapaspöytään kuuluu erilaisia salaatteja. Tässä muutaman salaatintapaiseksi luokiteltava. Ropas Viejas eli vanhat vaatteet ja marinoidut herkkusienet. Ropas viejas nousi mun suosikiksi. Ohje tulee, kun sen itse jossain vaiheessa teen.


Vanhat vaatteet ja sienet.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti